2020-05-10
母親節同家人飲茶揀左如心酒店中菜廳諗住食好啲 點知食到一肚火.首先入座餐具少一份 叫左兩次先拎齊餐具清潔一般 要自己再洗先乾淨貼心紙又冇 要叫人先拎黎.12:45 入座1:00 落單 1:30 半小時後 終於上第一碟食物2:00 仲有一半食物未到 同經理反映 佢仲話落得單嘅一定唔會漏單 叫我哋耐心等待下 2:30 一個半鐘前叫嘅馬拉糕仲未到 我哋決定唔再等 賣單簽卡2:45 等左15分鐘先拎到張單嚟 點知比我發現碌錯咗隔離張枱 佢再走去void單3:00 再等15分鐘 佢話搵唔到我哋張單 又要再等3:15 終於可以走人.冇諗過一間大酒店服務態度同專業程度可以差到咁 速度慢樣樣野都冇 要三催四請漏單唔認錯 然後碌錯檯低級錯誤食到兩老都唔耐煩😡.隔離檯仲激動到搵經理拍晒檯咁鬧我心諗:「老兄 你說出我心底話」..食物方面 大致都只算還好 只有幾款算中上水評.箭豬炸奶皇包 基本上係炸饅頭加奶皇包 幾有心思外 食落口感微脆 加埋入面甜甜嘅奶黃 有種幸福嘅味道.西班牙黑毛豬叉燒調味剛剛好 肉質軟熟 的確好食但以$268黎講 驚喜程度一般.砂鍋海鮮炒飯感覺似係炒完再放入個鍋度但算係炒得乾身 份量都幾
揀左如心酒店中菜廳諗住食好啲
漏單唔認錯
然後碌錯檯低級錯誤
食到兩老都唔耐煩😡
隔離檯仲激動到搵經理拍晒檯咁鬧
我心諗:「老兄 你說出我心底話」
食物方面 大致都只算還好
只有幾款算中上水評