2020-05-11 1495 views
一年一度嘅母親節,講得切喺限聚令放寬之後慶祝,嗱嗱臨訂枱,邊間有位就訂邊間,於是訂咗喺淘大商場嘅海港酒家。今次有三款母親節指定菜單,難得好耐冇咁齊人相聚過,我哋揀咗最貴嗰一款,$1888/8位。海港嘅燒鵝比較出名,呢半隻都幾香,但係就肥咗少少,食到最後有幾舊都太肥膩食唔到,另外等湯都好足料,又夠火喉,好出味,而重點嘅就係長腳蟹,食之前要花一大輪功夫將佢剪開,都好費力,不過費力得來都係值得嘅,因為真係好鮮味,而且好多肉,食之前點返蒸出來嘅蟹汁,成口充斥着鮮蟹味,值得一試👍🏼個餐冇包到主食,但就有壽包,我哋加咗幾個白飯,連埋茶位加一,最後埋單$2200,母親節來講,算係幾抵食啦

燒鵝半隻
炸蝦餅