2009-05-10 82 views
母親節唔知去邊度食野,上openrice睇有甚麼優惠,見到亮明居母親節送燕窩奶凍,而且價錢唔貴,早午自助餐都只是$ 278元,ok ah.之前都去過這間餐廳幾次,環境裝修都幾靚,仲有海景添,入到去左幾款頭盤,有魚香龍蝦沙律,蕃茄蚧肉沙律,鵝肝細細件四四方方,上面有些草莓醬酸酸地,小籠包睇都睇到裏面有肉汁ga,龍蝦周打湯味道真好,唔會太濃,南瓜海鮮豆腐羹,唔似平時見D是橙色的,佢清清地幾好味,餐牌有湯類,點心及四川麵類任點任食,我叫左個香草包糠焗扇貝,夠新鮮,蒜香安格斯牛柳粒,入口溶化,脆炸生蠔伴豆酥,鹽爆羊肉釀叉子,樣樣都好味,紅燒牛肉麵,D牛肉夠淋,不過就辣左D,主菜有四款選擇一款,我叫左個家常燴和牛面脥,牛就夠淋la,不過就咸左D,酥皮黑松露菌鵝肝醬雞卷,我覺得麻麻跟住就係女士們最愛的甜品,雖然款式唔多,但個荔枝果凍,法式焦糖燉蛋同桂花小圓子都好好味,下次一定再去.

而且價錢唔貴,早午自助餐都只是$ 278元,ok ah.
之前都去過這間餐廳幾次,環境裝修都幾靚,仲有海景添,
入到去左幾款頭盤,有魚香龍蝦沙律,蕃茄蚧肉沙律,

鵝肝細細件四四方方,上面有些草莓醬酸酸地,

小籠包睇都睇到裏面有肉汁ga,

餐牌有湯類,點心及四川麵類任點任食,

脆炸生蠔伴豆酥,鹽爆羊肉釀叉子,樣樣都好味,
紅燒牛肉麵,D牛肉夠淋,不過就辣左D,
主菜有四款選擇一款,
我叫左個家常燴和牛面脥,牛就夠淋la,不過就咸左D,

酥皮黑松露菌鵝肝醬雞卷,我覺得麻麻

跟住就係女士們最愛的甜品,
下次一定再去.
2009-05-10
$310 (Lunch)
Celebration
Mother's Day