2011-05-10
好耐都無黎食,上次食都係母親生日,今次就係母親節。不過唔緊要最緊要鐘意食!!6點去到,已經8成full,嘩...心諗.....好彩姐,早小小黎,如果唔係就有排等。問我地有無book 位,我地無book,但都可以即刻入座,雖然坐位置唔算好闊落,但亦唔算迫。睇下睇發現佢本餐牌轉左,加價都在所難免,希望保持質數就可以。三個人一共order 左幾樣野,牛肉鍋、燒鯖魚、刺身雙併、幾款壽司同埋一個卷物。先黎當然係刺身,三文魚夠厚身,不過帶子就有點細又唔厚....因為佢中間夾住檸檬,變左檸檬味仲勁過帶子本身o既味.......有小小奇怪。再上居然係燒鯖魚......本身以為要等好耐,但上桌果陣比想像中細,因為落單果陣問係成條魚,黎到果陣再問,原來係去頭去尾o既成條魚好在仲去埋骨咁都ok 啦,但40蚊貴左小小wow....魚身某d 位真係過份地老,鞋過頭。跟住壽司就黎啦.....一睇發覺.....舊鰻魚縮左水o既!?仲定生乾精........唔係話佢唔抵....不過以前食過有比較後就真係覺得......細份左........三文魚都係咁上下,不過不失。炸蝦壽司反而ok幾脆口,唔會太油!!說時遲那時快,
先黎當然係刺身,三文魚夠厚身,不過帶子就有點細又唔厚....因為佢中間夾住檸檬,變左檸檬味仲勁過帶子本身o既味.......有小小奇怪。 再上居然係燒鯖魚......本身以為要等好耐,但上桌果陣比想像中細,因為落單果陣問係成條魚,黎到果陣再問,原來係去頭去尾o既成條魚
說時遲那時快,壽司都未食完牛肉鍋就殺上,呢個反而keep 住有水準,牛肉夠多,如果菜可以多返小小就仲好,湯底入口一定鮮甜。
最後卷物都黎到,外貌並不討好,食落更加覺得平平無奇....你燒三文魚燒到只係表面超簿變左色,咁就算?咁你燒黎做咩?
全程食左一個鐘左右,上菜速度OK 快,呢樣值得抵讚!
我估佢一晚可以做到3輪生意!!