今日突然想食泰國嘢,於是來到呢間。 落單時見全場唯一一個女侍應在幫另一張枱落單,不停聽到 “海南雞飯未得,呢個要等半個鐘,呢個都要等。。。。” 喂,我心想 “你唔係呀,咁多嘢未得你開鋪??” 好啦,到我落單,我前面聽到係飯類未得,咁我就order 冬陰功雞肉河粉 (@11:36am)。我好記得,落單時她冇話要等,或有咩問題。 我等等下,喂,隔離枱話要半個鐘的已經上菜(11:50am),於是我問個女侍應 ,她居然答我 “湯粉類要等架,冇咁快得”。我火🔥都來,你又唔講,你起碼都幫我同廚房跟下啦,冇。。。 繼續等。。。 人地食完啦,埋單走喇。。。 我碗粉呢,已經(12:05),幾乎半個鐘啦。。。 我搵水吧靚仔幫我跟,佢馬上幫我問廚房,3分鐘後上菜 12:08。其實我已經成肚🔥,真係要好好提升下服務態度及上菜速度。另外,題外話,因疫情(第四波),限聚令每枱2人,但我見餐廳仍允許3人一枱 (有相為證)