2016-09-17
唔知有無女仔好似我咁, 鐘意食街邊野多過入餐廳食個正餐?其實因為胃口小, 有時食唔落一份餐, 又加上一個人的時候, 就會寧願邊行邊食早幾日同個志同道合既朋友仔行過山林道, 果頭當然有出名既雞蛋仔之外, 食完有啲口乾, 就入左黎食番杯雪榚解下渴先起門口見到成個人咁高既Hoegaarden Rosee啤酒, 係咪有酒賣呢? 係就係, 不過係雪榚限定味之一 (wow....未試過喎)聽老闆講, 呢度每月基本上都有限定味道, 上個月就出過柚子味, 而今個月就出左青森蘋果味不過每天只供應2款味道, 蘋果味我都好想試, 但要到星期五, 六才供應(要下次再來囉)而焙茶, 抹茶, 啤酒味都是主打的 店內環境不大, 只有2個座位, 但地方是整潔雖得2個座位, 但店主也很細心, 竟設有電話充電器給客人體力上充電之餘, 電話亦可差差電!星期一有啤酒及焙茶味, 黎到就緊係試齊兩款口味啦Hoegaarden Rosee口味的粉紅仙子 $44入面有桑莓脆脆, 朱古力爆炸糖, 蝶蝴脆餅唔止淨雪榚咁簡單, 我鐘意有咬口的口感, 食落口好有脆脆又有點爆炸的, 好得意甜甜酸酸的紅莓啤酒味雪榚, 沒有了啤酒有氣的感覺,
係就係, 不過係雪榚限定味之一 (wow....未試過喎)
上個月就出過柚子味, 而今個月就出左青森蘋果味
店內環境不大, 只有2個座位, 但地方是整潔
給客人體力上充電之餘, 電話亦可差差電!
Hoegaarden Rosee口味的粉紅仙子 $44
入面有桑莓脆脆, 朱古力爆炸糖, 蝶蝴脆餅
甜甜酸酸的紅莓啤酒味雪榚, 沒有了啤酒有氣的感覺, 酒精成份也比飲落肚的減低, (本身酒精成份都不高)
唔係咁飲得酒既朋友仔, 食完都無話醉
粉紅
焙茶雪榚可隨自己喜好加入配料, 有紅豆, 白玉, 朱古力葉
店主推介的是曲奇, 就信他吧
果真, 是我喜歡的帶軟口感, 而且茶味濃, (我不喜歡曲奇是硬脆)
靜岡焙茶雪榚+焙茶曲奇
呢度造出來的雪榚都好細滑, 唔叫特別易溶, 又唔稀身
口味都有2款, 仲可以混何兩款味一齊買添喎
抹茶味都濃, 有甘澀感, 正!
曲奇
Other Info. :
店主親切, 就是小店的特色!