2015-06-12 2294 views
一早係OPENRICE訂左位,餐廳係有兩層的,我們坐樓上,環境都幾舒服呀,人唔太多,都算靜,我們六個人都叫左好多嘢. 本來叫仕應俾D水的, 但佢話果D水俾你都唔會飲, 因係水喉水嚟架....有點驚.叫左幾個湯一齊飲,薯仔牛肉,薏米煙肉, 湯好香, 好好飲, 我只飲左牛肉果個, 辣辣地, 好香又夠濃味, 唔會太結身, 剛剛好, 入面都好多牛肉的, 好淋好好食, 煙肉果款, 同事話都好好味, 好香煙肉的味道, 又有D薏咪, 正.雞肉蕃蓉沙律, 這個沙律都好多件雞肉的, 雞肉都幾好食, 唔會好乾的, 沙律加埋D蕃蓉, 呢個配撘都幾特別.菠菜芝士PIZZA, 這個PIZZA都有好多件, 夠薄, 好香菠菜味, 同事好鍾意食, 唔會好重芝士的味道, 我都覺好美味芝士小食, 呢個係配藍莓醬的, 都幾得意, 個醬好香又好味, 仲有D藍莓肉的, 唔會好甜, 果件芝士係炸的, 入面有些芝士, 忌廉咁啦, 幾特別的一道小食炸蝦, 一般, 冇咩技巧, 冇咩特別德國炸豬手, 勁大份, 仲好多配菜架, 有酸青瓜, 薯蓉. 豬手外面勁脆, 又香, 入面好多肉汁, 又滑, 唔好老晒, 好好食呀, 仲要切完可以分到好多

炸蝦, 一般, 冇咩技巧, 冇咩特別

德國炸豬手, 勁大份, 仲好多配菜架, 有酸青瓜, 薯蓉. 豬手外面勁脆, 又香, 入面好多肉汁, 又滑, 唔好老晒, 好好食呀, 仲要切完可以分到好多. 雖然係肉, 但又唔會好漏, 做得好出色, 酸瓜都好好味, 夠開胃及去油呀

雞亦, 這個都係普通, 冇咩特別的.

每人一杯飲品, 有人飲啤酒, 有人飲蘋果汁, 有人飲薑味汽水, 我飲薑味汽水, 但冇咩薑味的, 只有雪碧的味道.

2015-05-19
$230 (Dinner)
Celebration
Birthday