2021-12-11
元朗一直都有好多西餐小店,但大多數坐得都唔太舒服。呢間新開既Yellowl就好唔同,非常舒適,座位闊落☺️而價錢同質素都ok,值得推薦比大家❤️🥗原隻龍蝦蟹肉牛油果沙律龍蝦起肉後,加上蟹肉同牛油果醬拌勻,好鮮甜順滑!撈埋沙律菜一齊食,更加fresh海鮮拼盤🌟三款呢個海鮮拼盤應該係呢間餐廳既招牌菜,我地揀左虎蝦、日本帶子、鑽石蜆拼忌廉波菜汁。海鮮好鮮甜,特別推薦鑽石蜆,好大粒飽滿!⭐️Set Dinner⭐️套餐包括頭盤、餐湯、主菜、甜品,仲可以用優惠價加小食,真心幾抵食🌝頭盤🌟62度溫泉蛋扒蘆筍車厘茄沙律黑醋加上爽脆既沙律,開胃😋餐湯🌟薯仔湯用杯上感覺幾新奇,平時比較少飲薯仔湯,估唔到幾好飲,質地唔會好濃,但仍飲到香濃既薯仔味👍🏻主菜🌟燒紐西蘭肉眼扒配薯條西蘭花及雜胡椒汁肉眼扒本身質素唔錯,好有牛味由冇筋!不過可能我叫左七成熟,差左dd,如果叫五成會更加好。配菜都好好食,粗切薯條夠脆,烤西蘭花調味都好好甜品🌟提拉米蘇平時set dinner既甜品都麻麻地,但呢個真係有驚喜!質地軟滑香濃,好正飲番杯sangria,開心
🥗原隻龍蝦蟹肉牛油果沙律
海鮮拼盤🌟三款
⭐️Set Dinner⭐️
頭盤🌟62度溫泉蛋扒蘆筍車厘茄沙律
黑醋加上爽脆既沙律,開胃😋
餐湯🌟薯仔湯
主菜🌟燒紐西蘭肉眼扒配薯條西蘭花及雜胡椒汁
甜品🌟提拉米蘇
飲番杯sangria,開心