2019-04-26 70 views
原本諗住係去深水埗食車仔麵,但太多人喇,所以轉戰其他。🤓朋友話佢都bookmark左呢間好耐,所以就過黎試呢間。(個level都轉得有啲大xd)佢有三款海底可以揀,因為想食椰子雞,所以揀左佢個椰子文昌雞湯底套餐。一開始會放曬啲配料係枱面比我地揀。揀完後,就慢慢等開餐喇🤤等左一陣,就黎左隻雞🤓,侍應有教學,同我地講等湯滾,就熄火,然後放啲雞入去,等好似5定10分鐘左右,就開餐雞隔離放左粒青檸,我地諗左好耐係點用🤣🤣最後拍板吱入去!結果証明左我地既決定係岩既。啲雞雖然無乜青檸味,但因為係焗一焗就食,所以啲肉好滑。啲湯先係精華,暫時係我係香港飲過最好飲既椰子湯。佢有椰子同馬蹄既清甜,雞既鮮味,同埋青檸既清新,好飲🤤個貝類海鮮堅鮮,個兩隻鮑魚係識郁嫁,我地放落去個鍋差啲要諗大悲咒,殺生啊嘛。呢個魷魚都勁新鮮,無腥味。RIP然後到左六款自選。呢個係豬,入口即化咁,豬味好濃郁,無豬腥,好正🤤個牛都好。我地仲叫左魚皮,烏冬,墨魚丸,仲有菜。都唔錯。好滿足🤤🤤

雞隔離放左粒青檸,我地諗左好耐係點用🤣🤣最後拍板吱入去!

呢個魷魚都勁新鮮,無腥味。

RIP

個牛都好。

我地仲叫左魚皮,烏冬,墨魚丸,仲有菜。
都唔錯。

好滿足🤤🤤