2008-09-25
九月的天氣還是異常的熱. 打完波, 熱得要命, 還未到中午吃飯. 記起上次食友請客, 到這裡和幾位食友吃茶餐覺得幾好, 所以今次又翻兜. 十一點幾, 坐到卡位問伙記哥哥還有沒有早餐, 他點頭說: "俾埋你地啦", 真好! 街坊茶記, 街坊價錢, 扒餐都係 $22, 有機會真係要試下~! 沙爹牛肉麵 x 2 + 餐蛋多士 + 腸蛋多士 + 冷熱奶茶各一. 陣容都幾鼎盛: 沙爹牛肉大光麵, 牛肉是超疏打牛, 但湯底唔錯; 腸仔蛋多士俾錯變左火腿, 不過我都不介意, 有時要求更換伙記黑面變左食物質素不好, 既然十一點多仍有早餐吃, 那火腿我也 okay 便可以了. 多士烘得香, 蛋也幾滑, 吃得過; 奶茶有茶味, 勝過蘭芳園, 飲左都夠哂飽肚.又是食友請客, 謝謝.
打完波, 熱得要命, 還未到中午吃飯.
又是食友請客, 謝謝.