記得以前細個成日食呢一間紅薯粉,朋友介紹完之後真係返唔到轉頭🤣🤣質素都一直keep到,但係份量好似越來越少咁🤭(唔知係自己大食左定係咩)我多數都會叫酸辣紅薯粉,間餐廳其實幾好,因為佢個辣真係唔係好辣🤣(我係少少辣都會流眼淚嗰啲)所以平時都會嗌BB 辣都夠了❤️至於餸嘅話,都幾新鮮同埋有咬口,我多數會叫豬大腸或者雞肉或者豬軟骨,其實同普通車仔麵差唔多,因為有好多餸可以揀😜我覺得佢最出色嘅係個湯底同埋個麵,紅薯粉好煙韌,其次就會揀拉麵,佢係屬於粗條嘅煙韌拉麵🤣 米線我就覺得麻麻哋喇,因為比較淋。湯底就好濃味~自己喺屋企真係整唔到呢個口味至於服務員嘅態度一般啦~始終我見好多唔同時段都有好多人去,佢哋都忙到踢晒腳,所以我都可以體諒☺️佢哋都好辛苦最後提議如果可以開一間喺新界就好了🥲咁就可以喺屋企慢慢嘆🫡好味度:🌝🌝🌝🌝 (我以酸辣紅薯粉作為基準🤣)方便度:🌝🌝🌝🌝 (佢位置喺旺角其實都算係中間點,都方便嘅~)舒適度:🌝🌝(如果好多人喺餐廳嘅話,身形較健碩嘅人一定唔太坐到,因為啲枱枱櫈櫈都擺得好埋,基本上冇通道可言,都好窄價錢度:🌝🌝🌝(好似成日都加價🤣,一蚊兩蚊咁樣加)推薦度:🌝🌝🌝🌝

雞肉豬軟骨酸辣紅薯粉

最後提議如果可以開一間喺新界就好了🥲
咁就可以喺屋企慢慢嘆🫡

好味度:🌝🌝🌝🌝 (我以酸辣紅薯粉作為基準🤣)
價錢度:🌝🌝🌝(好似成日都加價🤣,一蚊兩蚊咁樣加)
推薦度:🌝🌝🌝🌝
2022-05-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
雞肉豬軟骨酸辣紅薯粉