2023-03-21
校長燒肉我唔係第一次去呢種燒肉放題既餐廳,最吸引我就係一個價錢任飲任食,唔洗再每一樣野計錢,咩都可以試下。今日黎左大埔超級城附近既校長燒肉,交通非常方便,坐火車、巴士、小巴都得。成間餐廳好大,有好多位置,唔會太迫,坐得舒服,地板冇油淋淋。另外裝修亦非常吸睛,整體感覺不錯。呢間餐廳既其他分店我有去過,但應該每一間都有少少分別,除左任食魚生,蒸籠點心,不同熟食盤,炸物區,大量燒肉及打邊爐配料任你揀之外,我見到一個幾新奇既區域,就係自己可以沖泡唔同既茶俾自己消脂解油膩,我就覺得非常出色,因為除左不同綠茶、紅茶、烏龍茶包外,你仲可以任加果D陳皮,紅棗,鉗銡呢D唔同味道落去,即刻覺得自己戰鬥力提升左好多。其實有得同時打邊爐同燒肉真係幾好玩又幾好食,一次過滿足晒全部願望,又時仲有驚喜,真心覺得值得推薦。除左呢D之後,都多左好多唔同既樽裝飲品,冇糖但味道唔錯。仲有甜品同雪糕都唔好錯過,真係有好多選擇,如果你想要試多幾款,咁我強烈建議你一定要留肚去食喇。總括而言,校長燒肉係性價比高,又係非常親民價錢既餐廳,希望下一次再去會再有新驚喜。