治癒菓子店一直都要有緣先會食到,小店形式經營,人手有限,每日只會開兩轉,有時一轉,什至唔開,每日都會有4款唔同既口味供應,數量有限,賣完就無架啦,呢度係集合左2日買來既麻糬🍵日本玄米茶黑芝麻麻糬玄米茶味都幾好,黑芝麻味香濃,兩者味道都夾,但整體黑芝麻味較出🫐藍莓乳酪麻糬藍莓加上乳酪,味道酸酸甜甜,仲食到d藍莓果肉,一d都唔覺得膩🧋泰式奶茶麻糬泰式奶茶獨特既茶味好出,不過只得奶茶味比較單調,如果加幾粒珍珠唔知效果好唔好呢🤭🍪阿華田脆脆麻糬阿華田有著朱古力既味道,配以朱古力麻糬,加上阿華田脆脆增添左唔少口感,整件味道都好濃🥜花生海鹽焦糖咖啡麻糬淡淡嘅咖啡味,微微既苦,花生脆口再加埋海鹽焦糖,味道豐富得黎又好夾呢度既麻糬以低糖低油配方製成,脆皮泡芙唔重牛油味,食完之後都覺得無咁大罪惡感,唔怪得無懼「死亡之吻」,到宜家都仲係有條長長既人龍啦🤭

🍵日本玄米茶黑芝麻麻糬

🫐藍莓乳酪麻糬