每況愈下之'點解你要呃我姐?!'尋晚同女朋友去完又一城行左個圈,見肚餓就開始商量去邊樹食晚飯,尋晚又一城勁多人,有好幾間高檔餐廳都要排隊食野,喜興日子預左多人啦,於是就提議去沙田fish&chip啦,其實個心都涼左一涼,呢間野,真係越做越差,都成半年無去過,就俾次機會佢,記得大概九點前入坐,眼見入坐率有7成----係0,心感不妙,唔想行就坐低左,order 左new york fish, Prawns Fettuccini 同兩杯野飲。戲肉黎啦,一個中等身栽男待應走埋黎同我地講個fettuccini無晒,唔好意思,可唔可以轉意粉長通粉,下?!又無?我女朋友的反應快到,女友提番我原來以前黎order呢個又係無晒fettuccini,我都唔記得左囉,咁無辦法唯有menu睇過,但係真係無乜野好叫,唯有屈服轉長通粉,於事遞手叫左令一個女待應黎落order,就講返要轉長通粉,佢講唔好意思,佢話'fettuccini要等十五分鐘,因為要重新煮過d粉'....我問你地係有定無fettuccini? 女侍應話要煮耐少少,點解頭先個男待應話無既???佢話無晒喎??邊個講真??女待應話煮好的fettucc
每況愈下之'點解你要呃我姐?!'

戲肉黎啦,一個中等身栽男待應走埋黎同我地講個fettuccini無晒,唔好意思,可唔可以轉意粉長通粉,下?!又無?我女朋友的反應快到,女友提番我原來以前黎order呢個又係無晒fettuccini,我都唔記得左囉,咁無辦法唯有menu睇過,但係真係無乜野好叫,唯有屈服轉長通粉,於事遞手叫左令一個女待應黎落order,就講返要轉長通粉,佢講唔好意思,佢話'fettuccini要等十五分鐘,因為要重新煮過d粉'....我問你地係有定無fettuccini? 女侍應話要煮耐少少,點解頭先個男待應話無既???佢話無晒喎??邊個講真??女待應話煮好的fettuccini無晒,要重新煮過新就會耐d,我地話無問題,十五分鐘好正常….

今次唔講食物質素啦,都係普普通通啦,我覺得呢度比我當初開檔時差左好多,少人客反映到呢樣野,佢地服務真係好差,無乜禮貌,好似今次去食,佢又話無又話盛要我地揀其他粉,好明顯唔想廚房再做,可以做少d等收工,當我地d客死,反而你話要等得耐怕唔怕,轉其他會快d,我條氣順d,你做乜要呃我話無姐,前言不對後語,好醜怪囉。

都已經無乜人客架啦,都唔做好少少剩餘呢幾客,好差好差,水無,服務無,食完走,去廁所,嘩,入到去周圍都係廁紙無人執,連衛生都唔得…………我諗一般茶餐廳會好過呢度,如果唔係特別想食fish and chip真係無謂黎呢度受氣,下次試下避風塘,長時間都唔會黎啦,唔知最後呢度會唔會o係香港消失得無影無?