2017-08-27 743 views
今天係一個星期內,連續七日,有兩個颱風吹襲香港,係非常罕有,仲要兩次都係八號風球或以上,雖然多了兩天假期,不過看到澳門,因為颱風,引至停水停電,係非常婉惜。下午起床時,已經係三號風球,係北帝街有部分食肆仲未開門,在沒有太多選擇情況之下,只有來到這裏,我好久沒有來了,因為自從裝修後,這覺得食物質素差了很多。我要了一個叉燒湯米,凍鴦加$3,共$33。叉燒看上去不差,食落都幾淋身,可惜好鹹,麻麻地,另外凍鴦就比較甜,比以前真的降了。😱😱😱食飽後,發現有烏蠅在檯面,仲要有兩只,一只仲停留在玻璃上很久,我覺得店主要改善衛生情況,因為食物環境一樣重要。

我要了一個叉燒湯米,凍鴦加$3,共$33。

蒼蠅