2014-02-21
去mega box 睇戲嘅好處就係可以即刻醫肚,上次同朋友去APM 食喱間等左陣,都幾多人,幾好食,今次見佢又有位。唔洗等,就碌左入去了。其實mega box 咁吊腳,流唔多,餐廳都唔洗等位。閒人先生食吉列豬蛋包飯,我上次食過,覺得不錯。今次都一樣,其實咖哩同其他分店嘅都應該一樣味道呱。當然辣度大家可以選擇,我叫左少辣,因為我唔食得辣,閒人先生想食辣,少辣即係pre fix 左嘅,你無特別要求佢就比少辣你。在一個食唔得辣嘅我,覺得唔辣😜同上次去APM 一樣,可以再encore !而我就唔太餓,叫左焗飯,記住焗飯個size 係定左,唔可以加飯,辣度都唔改得,男仕會唔夠食㗎。我叫嘅係芝士雞肉焗飯,芝士下面就係雞啦個汁同吉豬個個一樣,其實我覺得無分別,芝士幾香,好味嘅,但有個問題。。。雞是雞胸,一啲都唔滑,閒人先生食左件就無食了。雞味?講呢啲!無雪味就好好了,但雞胸真係無乜味,要撈埋哂汁同芝士一齊食。我跟左餐,有沙律,飲品同甜品,視乎自己想要幾多而定價錢,真係設計得幾好嘅menu沙律,普通啦,有醋同芝麻醬揀,應某人要求,我無得揀沙律醋,但個青瓜,真係好食,我平時係一田買嘅溫室青瓜都無咁好味,
飲品,甜度自己控制,不錯!但啲茶,真係唔太好,鞋口,水吧post 係侍應做埋,算啦
今次coco 一番之行,我可能會去返APM 食啦,真係做得好啲,mega box 嘅都唔係差嘅