2013-04-02 242 views
成日都會上熟食中心食呢間因為好味有黎過呢到既人都知只係波仔記同九記有車仔面食九記排晒隊而波仔記座無虛席但大家見九記排晒隊就會去九記食我都帶過人上去食晒2間大家一致話波仔記好味好多其實不如我講下呢2間店既行銷手法九記排隊係因為你想叫野食就係排佢條隊叫野食,再自己搵位而波仔記D客係走一個黎一個,就算下午2:30,過晒LUNCH又未到3點3,都好多人黎食,永遠冇吉位咁個個客坐底就可山以慢慢剔要D咩食物平心而論,兩間一樣咁多人食,只不過係九記要排隊姐同我見好多人食完坐係到成粒鐘有D就係家長帶小朋友去補習班/興趣班但未夠鐘就係到坐坐坐好啦,入食評波仔記有得比你自己慢慢剔食咩,再交俾WAITER而九記就限死你排隊兼要食3樣餸起,排到你就冇時間慢慢諗,因為後面班人會好不滿你,而D WAITER又係會...(自己想像)你,真係食野都食得唔安樂我好偏食我都係食D街邊小食做餸比較多,姐係魚蛋果D佢個湯底真係有心機去整你係出面見到果D湯底只係水黎波仔記就唔同啦而面都好好味,不論你食乾撈/有湯既面都一樣咁好味今次我點咗魚蛋、芝士腸、蘿蔔、油面(湯)好好味!!!魚蛋比起小食檔果d面粉魚蛋好得多芝士彩仲脆過自己整
成日都會上熟食中心食呢間

但大家見九記排晒隊就會去九記食

我都帶過人上去食晒2間
大家一致話波仔記好味好多

其實不如我講下呢2間店既行銷手法
九記排隊係因為你想叫野食就係排佢條隊叫野食,再自己搵位
都好多人黎食,永遠冇吉位
咁個個客坐底就可山以慢慢剔要D咩食物
平心而論,兩間一樣咁多人食,只不過係九記要排隊姐
同我見好多人食完坐係到成粒鐘
有D就係家長帶小朋友去補習班/興趣班但未夠鐘就係到坐坐坐

好啦,入食評
波仔記有得比你自己慢慢剔食咩,再交俾WAITER

我好偏食
我都係食D街邊小食做餸比較多,姐係魚蛋果D
佢個湯底真係有心機去整
你係出面見到果D湯底只係水黎
波仔記就唔同啦
而面都好好味,不論你食乾撈/有湯既面
都一樣咁好味

今次我點咗魚蛋、芝士腸、蘿蔔、油面(湯)
好好味!!!
魚蛋比起小食檔果d面粉魚蛋好得多
芝士彩仲脆過自己整,又多芝士

蘿蔔好清甜(不是糖水蘿蔔)
個湯底真係好正呀!
令人食完又想食多碗
我亦試過乾撈
都係咁好味,食完lam晒脷,哈哈!

我仲留意到好多人都係食乾撈

而加講講下都想去食