2022-07-15
好耐以前仲係兩夫婦經營時開始幫襯,欣賞佢哋用心經營嘅食品質素同服務態度。相隔多年後再幫襯,面目全非,但因為自己無謂嘅幫襯黃店堅持,都繼續幫襯多4次。最核心嘅拉麵,不論湯底/麵/配料都變為求其嘅港式拉麵,只有價錢唔港式。餃子不倫不類,分唔到係京式煎餃定係日式。不過炸年糕係唔錯嘅。服務態度。。。就令我非常驚訝。聽聞間鋪傳咗比太子女,經常黑面粗聲粗氣嘅太子女領導下,其他員工嘅態度都極為一致。重新幫襯嘅4次總會見到鬧送貨或粗聲粗氣對待顧客,好經常聽到話顧客阻住條路,點菜時會同個客講:講啦!送菜時見個客睇緊電話無留意到,會大聲呼喝。。。無一次見到員工係開心嘅,每次都係做到唔想做,覺得有客入去係阻住地球轉。與其傳比下一代接手會落得如此下場,寧願當時兩夫婦決定退落嚟時直接關門大吉,起碼留返個美好回憶比顧客。真係唔會再有下次嘅領教喇。ByeBye屬於回憶嘅爵士拉麵。
真係唔會再有下次嘅領教喇。ByeBye屬於回憶嘅爵士拉麵。