2017-10-11 1343 views
星期日嘅下午,朋友相約食一個悠閑嘅brunch,提議去海港城食,揀左al molo 其實呢度已經唔係第一次來,平日黎過幾次,周末反而係第一次。原來個食物種類有少少唔同,價錢當然又貴返少少啦。先講冷盤,平日係唔會有蝦,蟹,仲有煙三文魚添。此外仲有各式冷盤,沙律,整齊排列左一旁,至於甜品方面同平日嘅Menu都差唔多,特別想一讚peanut butter mousse,佢真係有好濃郁嘅花生味,個感覺就好似將一茶匙嘅花生醬放入口中一樣,然後花生醬在口中慢慢溶化,整個口腔都充滿花生的香味。另一個甜品係creme caramel,其實個感覺好似焦糖布甸 ,不過不夠Crème brûlée香滑,口感較為紮實。見到職員非常勤快不停切生果,真的有別於平日,記得平日來房兩次,食物很快便掃清光,添加的速度非常慢,印象一般,但今天不停的補給,接近最後四點鐘到醫院唔會有一掃而空嘅感覺。但係$300嘅價錢性價比唔算好高,仲要比平日貴一倍。值唔值得就要自己衡量啦

$300 (Lunch)