2021-05-07
犇之食堂大腸包小腸麻辣牛肉拌麵犇之滷肉飯價錢💲: $40/ $68/ $48好味程度😋: 3.2/5服務🍴: 4/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.2/5-三隻牛呢我一路都好想試(我到而家都唔知個個字點讀🤭)。次次經過銅鑼灣個間的紅磚牆,加埋d草,好似去左森林咁😂 所以就約左同我一齊去過台灣的旅伴一齊去試!-✅大腸包小腸. 次次去到台灣夜市都會食但又怕膩的一樣耶🤪 佢地都整得幾台灣味!糯米腸軟糯,黏口。中間的香腸偏甜,煎到外皮脆脆地。中間有啲酸菜解漏,成個味道好夾。加埋啲醬油膏食就會濃味小小。如果係台灣都中意食既就要叫啦😌-❌麻辣牛肉拌麵. 唔係唔好食,但唔需要叫。味道就係普通麻辣醬拌麵。麵係有粗度的,唔錯☺️ 麻辣醬唔會太辣,但有d麻。仲有青瓜絲增加清爽感。但我會比❌係因為我好不解點解用牛肉絲🤨牛肉絲存在感好低,冇咩牛味🥺 如果佢轉返一舊舊的牛肉我會比🆗佢。-🆗犇之滷肉飯.普通滷肉飯一個😶 係好細好細的肉粒,肥肉同瘦肉比例大概6:4,所以有啲油。味道上面覺得唔夠濃,可以鹹D。汁啲份量好勉強夠撈飯,有d乾🥲 所以真係一般。好想食先好叫😂-朋友飲左奶蓋茶話ok,奶蓋份量好
大腸包小腸
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.2/5
朋友飲左奶蓋茶話ok,奶蓋份量好多。整體有d失望,冇想像中咁好,同門面裝修有d不符,香港有好多更高質素的台灣野🤐