2017-04-04
<Antoshimo>🎌沖繩大蝦海鮮配🍅蕃茄芝士炊飯🧀($98)▫️🚶🏿一人一煲有d吉野家feel😂🌸獨立竹籠炊飯,另有烏冬定食,記得之前係做開🍱便當🤔轉晒d meun,一定係我太out。🌸每枱有個6min嘅計時器,當個飯送上後開始計時,一響個店員會幫手打開,就可以食用☝️🌸上層竹籠有一隻大蝦,青口,魚柳,蟹棒,鴻喜菇,南瓜,椰菜。除左椰菜,其他d蔬菜少到得半舊起一舊止😂🌸d海鮮質素,其實都算幾ok👀🍤大蝦唔係平時d細蝦仔,大隻厚肉,依個蒸煮方式保留左肉質嘅水份,無咁乾柴。🌸青口有2隻,但我無食到,但👶話個青口重點係個殼裝住d汁,好惹味wo。🌸魚柳有2塊,肉質都算幾嫩滑。🌸椰菜有一大堆,但見到有d邊邊黑黑地,唔太新鮮,有少許胡椒調味,口感偏爽脆,接近生食🎃舊南瓜定唔知蘿蔔又係偏生,可以焗腍多少少。👉🍅之後下層到個番茄芝士炊飯。🌸焗好後自己放d芝士🧀去撈,撈完有少少少芝士拉絲,d飯粒軟綿綿幾煙韌🖖🌸因為叫海鮮嘅關係下層有埋個蝦頭燉😂其實無乜特別味。🌸d飯入面仲混左d蘿蔔粒👍好仲2食蔬菜。🌸😂🍅但個番茄底令我諗起某叮叮飯嘅味道,即刻大跌左個滋味度🙈☝️隨餐仲有個海葡萄芝麻醬豆腐,
🎌沖繩大蝦海鮮配🍅蕃茄芝士炊飯🧀($98)
▫️
🚶🏿一人一煲有d吉野家feel😂
🌸魚柳有2塊,肉質都算幾嫩滑。
👉
🍅之後下層到個番茄芝士炊飯。
🌸因為叫海鮮嘅關係下層有埋個蝦頭燉😂其實無乜特別味。
🌸d飯入面仲混左d蘿蔔粒👍好仲2食蔬菜。
☝️隨餐仲有個海葡萄芝麻醬豆腐,係得有條海葡萄😭芝麻醬好惹味😋 #antoshimo #hkeat #hkig #uhkfood #hkfoodies #hkfoodie #hkfood #wwhkfood