2017-11-06 233 views
老銅想揾人頭計$50有找食到飽嘅晚餐真係難過登天,渣甸街算係銅鑼灣區嘅窮人因物,至少個價錢係正常合理呢間茶記雖然鋪面唔吸引,但價錢唔貴,地方乾乾淨淨,又多卡位坐,眼見都有唔少後生嘅打工仔,收工黎食。坐得近水吧見到有2部咖啡機唔怪得咖啡個味唔似一般茶記嗰種味我就叫左常餐-叉通火腿炒蛋多士,同桌就轉做叉意半肥瘦叉燒有意想唔到嘅好味,通粉唔係一pat粉嗰種質感除咗係有坑紋嘅通粉,出面大部分茶記煮通粉煮係煮到爛晒,好難食,反而呢個又唔爛,又幾好味。不過湯底就無乜特別,都係雞湯炒蛋係滑滑地但無乜蛋香,多士就牛油太多,夾蛋火腿一齊食非常油膩,可能下次走油會好好多總括黎講$4x算係咁,坐得舒服,有電視睇下新聞。伙記同一般茶記咁上下無乜特別,如果要服侍周到就唔會揀去茶記啦

唔怪得咖啡個味唔似一般茶記嗰種味

我就叫左常餐-叉通火腿炒蛋多士,同桌就轉做叉意
半肥瘦叉燒有意想唔到嘅好味,通粉唔係一pat粉嗰種質感