2022-10-13
🇭🇰Pier 1929·Pier 1929 Afternoon Tea $598 for Two呢間佢岩岩開既時候已經見過好多人食 不過因為我唔食榴槤嘅 所以一路都冇食過 今次朋友仔生日就book左黎呢度食tea😌😌佢呢度環境超級舒服 望住個日落超級懶洋洋 而且佢既野食都比我想像中好味😈而且佢底嗰層嘅鹹點同部份甜點係可以無限refill嘅 不過其實就咁食一份都飽左 所以我哋最後都無要到🤣🤣·Savouries l Scones佢呢度嘅tea set係有兩層鹹點嘅 我自己就比較鍾意中間嗰層用海鮮做主題嘅鹹點 可惜呢層無得refill🫢😂😂佢個龍蝦沙律多士調味好好 而且個蟹鉗都幾大舊🦞煙三文魚都好夠肥美 之後個蟹肉三文治都好多蟹肉 食落好鮮🦀️之後佢底個層既鹹點就正正常常啦 佢個辣肉腸多士同scones都係正常發揮 反而個酥皮肉批食落仲係好酥 而且個肉餡調味都唔錯🐷不過佢個紫薯撻我自己就一般般 因為佢個紫薯唔算話好甜 所以食落無咩味😂😂·Dessert之後佢嘅甜品都比我想像中有驚喜 佢個雲呢拿泡芙仲係好酥脆 而且中間既雲呢拿唔會太甜 我自己幾鍾意😋之後個抹茶流心撻真係好流心 而且抹茶味都好濃
Savouries l Scones
Dessert
之後佢嘅甜品都比我想像中有驚喜 佢個雲呢拿泡芙仲係好酥脆 而且中間既雲呢拿唔會太甜 我自己幾鍾意😋之後個抹茶流心撻真係好流心 而且抹茶味都好濃🍵個芒果布甸同檸檬批就正正常常啦 不過佢個檸檬同芒果都比較酸🍋🥭🫢🫢反而最後個朱古力包呢就真係有少少失望喇 因為佢呢個食落好粉🙊
#rbyeat
#rbyteaset