2012-09-07 18 views
本人最愛食小籠包,見openrice d食評好似幾ok,所以去左試下,一個人去食,叫左4樣野,d份量都係細細碟,好啱我d一個人又想貪試多款既人小籠包 $ 12 / 2 件 : 果然不差,不過都係我認為唯一最好食既野...皮簿多汁,汁唔油,味道適中牛肉生煎包 $14 / 件 :好難得煎到皮脆而不硬....不過冇咩肉汁,而且佢有好大陣八角味,由於本人不喜歡八角味,所以只食左一半雞絲粉皮 $ 25 : 麻醬味冇咩味...差口水雞 $ 38 / 例牌 : 由於口水雞係香港都有好幾種煮法,所以這是冇麻醬,都幾辣,不過不麻,而且醬好結,但本人都係喜歡麻辣,有d紅油同麻醬果種口水雞另外晚市計人頭收$5茶錢,始終覺得不像食評睇咁好,或者係口味問題,相比下我覺得食上海婆婆好過環境方面,都係地方淺窄,不過都不至於太迫,只有幾張枱至於服務方面,老闆娘就好nice,但員工就一般la.....我坐左大約8分鐘,叫佢加d茶葉 ( 順提:我叫左香片,係完全冇味,我諗正常8分鐘都出左d味掛!!) ,結果佢話d茶未出味,拒絕加比我....我飲開濃茶,食完哂野之後,壺茶飲左一杯就放棄左,都費事叫佢加

雞絲粉皮 $ 25 : 麻醬味冇咩味...差
另外晚市計人頭收$5茶錢,始終覺得不像食評睇咁好
,或者係口味問題,相比下我覺得食上海婆婆好過
環境方面,都係地方淺窄,不過都不至於太迫,只有幾張枱
2012-09-07
  • 小籠包