2012-12-16
男朋友生日,周圍問人有咩餐廳好食,左揀右揀,終於決定同佢係 Munch 食。果晚我 book 左 20:30,所以係唔使等既。因為好晏先食 lunch,所以都唔算好肚餓,所以我地決定唔點意粉、飯。最終,我地點左 濃味蠔湯,帶子他他,鵝肝紫菜批,西冷扒,黑椒吞拿魚。個湯幾好味,飲得多有覺得有少少咸,因為真係好濃。但係味道是好好味好鮮既,一D都唔腥。飲完個湯,個帶子他他同鵝肝紫菜餅就上枱,時間岩岩好。帶子他他 好多帶子,而且每隻都好大隻!! 絕對唔係渣流灘!味道方面,我就覺得個太酸,所以食左兩啖就成碟俾左男朋友喇~~~鵝肝紫菜批 好味!!鵝肝夠大隻,亦煎得岩岩好,入口即溶 =v=,好味美!! 不過個紫菜批就太咸,要勁飲水,唔可以食太多。食完頭盤,主菜終於上碟喇~~~~西冷扒好好味!!!! 個磨菇汁好惹味,完全唔會太咸!!四成真係四成,唔會太熟! 塊扒又夠厚夠大塊,我地兩個 share 黎食,每啖都好大舊,而且無乜筋啖啖肉,好滿足!黑椒吞拿魚 肉質唔錯,不過太......多黑椒,真係太多。我地兩個都好食得辣,但係都頂唔順佢咁多黑椒!!! 真係要用刀刮開D黑椒先食到入口。最後食飽飽就要食甜品喇
果晚我 book 左 20:30,所以係唔使等既。
飲完個湯,個帶子他他同鵝肝紫菜餅就上枱,時間岩岩好。 帶子他他 好多帶子,而且每隻都好大隻!! 絕對唔係渣流灘!
味道方面,我就覺得個太酸,所以食左兩啖就成碟俾左男朋友喇~~~ 鵝肝紫菜批 好味!!
鵝肝夠大隻,亦煎得岩岩好,入口即溶 =v=,好味美!!
不過個紫菜批就太咸,要勁飲水,唔可以食太多。
食完頭盤,主菜終於上碟喇~~~~ 西冷扒好好味!!!! 個磨菇汁好惹味,完全唔會太咸!!
四成真係四成,唔會太熟! 塊扒又夠厚夠大塊,我地兩個 share 黎食,每啖都好大舊,而且無乜筋啖啖肉,好滿足! 黑椒吞拿魚 肉質唔錯,不過太......多黑椒,真係太多。
最後食飽飽就要食甜品喇。
因為生日,所以我一早就留左個心太軟~~~
我問左個侍應姐姐好多次,佢話佢地見到我地食完主菜就會收碟,等多十分鐘度佢地就會上甜品。
點知我等左半個鐘 T^T
佢收哂 D碟之後,男朋友話走,我夾硬坐左好耐,男朋友都坐到好唔耐煩...
再過多一陣,我顆心終於上枱喇。 真係千呼萬換始出來呀!!!
食飽飽埋單,侍應姐姐望住男朋友話:生日的朋友公司有小禮物送返,祝你生日快樂。 我本人幾鍾意呢份小禮物,感覺間餐廳好貼心。
總括黎講,D野食係唔差既,但唔知係咪太多人話好食,我地 expect 太好,又或者係我地太飽,所以就覺得佢唔係真係傳說中咁好食。
不過佢地食物上枱時間拿捏得好好,唔會太早就唔會太遲,除左甜品 -.-"