2015-01-14
和大學同學食飯,因為同學聽講呢間啲野食唔錯,於是建議黎呢度食飯。晚市唔算好爆,一入都有位坐。我地三個人叫左四樣野,一個燒雞配薯條,一個串燒配薯條,一個烤牛肉配飯,再加甜品米飯布丁。不過佢地上菜比較慢,等左差不多半個鐘先上烤雞薯條同串燒薯條。烤雞薯條約$80多元 (可選擇配飯)份量都幾多,烤雞好香串燒薯條(可配飯),記憶中這比較貴,好似要大約$100串燒好像分別是蝦肉、羊肉和雞肉(如無記錯),串燒有蝦肉倒是挺特別。可能地中海串燒的風格都係咁,大大舊肉但燒得好乾身。(其實上面的烤雞薯條的肉都係比較乾身,只不過肉碎食起來感覺冇咁強烈)唔算大適合我口味,我始終比較鍾意搽上厚厚醬汁的肉串 其實我覺得最好食係薯條,佢地炸得岩岩好夠香口。而且侍應會提供四種醬畀你任唧任點。有茄汁,薄荷醬,蒜香醬,重有一隻好似係芥末醬。個人喜歡薄荷醬和蒜香醬點薯條,前者清新後者味道夠重夠香口,唔會齋咬薯條口淡淡。另外有個烤牛肉配飯再等左半個鐘至到,味道都唔錯,但唔記得影相。甜品米飯布丁。本來好期待呢個。同學去土耳其旅行時食過一次這種甜品,是有淡淡米飯香,味道很好。不過呢間店就做得較普通,據同學說比較偏甜了一些。我個人
晚市唔算好爆,一入都有位坐。
烤雞薯條約$80多元 (可選擇配飯)
份量都幾多,烤雞好香
串燒薯條(可配飯),記憶中這比較貴,好似要大約$100
甜品米飯布丁。本來好期待呢個。同學去土耳其旅行時食過一次這種甜品,是有淡淡米飯香,味道很好。不過呢間店就做得較普通,據同學說比較偏甜了一些。我個人覺得味道有點似紫米露。放入口會食到一粒粒硬身米粒,雖然唔難食,但冇我預期的味道咁特別,所以有點失望。
埋單平均大約$125,同學話食過重好食的地中海菜,可以下次試下~
如果食飯食到悶悶地,可以黎試下地中海菜ge ,女人街夠就腳嘛~ 不過呢度等上菜需要 d 耐性就是了