(Non-member)
2008-07-04 3 views
三心兩意諗地方食飯, 遲遲都唔訂位, 點知想去既地方全部滿座, 有無咁full呀!諗嚟諗去, 就睇到呢度介紹, 咁就打電話去問下, 又有位喎, 咁就試下啦!哦...原來就係呢度, 之前從門口經過, 仲諗幾時有間咁既酒店呢, 白雪雪好有外國feel喎, 間餐廳就係入面一樓, lobby就唔係好特別, 其實好細囉.八點幾入到去都已經有成八成滿座, 哇!星期一咋喎, 都咁多人.真係個個出晒街食飯.好啦, 講返食物. 佢地有個tasting menu, 不過我地無叫, 我地話要食a la carte, 好似會多啲選擇, 叫個Captain介紹有無好食, 佢話starter不如食鵝肝, ok就試吓, 反正我勁鍾意食鵝肝呢啲高膽固醇既食物, 又唔係日日食. 再叫咗個param ham pizza, 啲食評話幾好, 就試下.主菜我就要羊架, 我老公就要佢介紹既鵪鶉, 又叫咗紅酒, 水當然又要order, 夠啦呱! 甜品...遲啲先諗啦!先上個homemade 既tomato foccacia, 仲暖暖地, 好味又好新鮮, 即刻好開胃. 我食下食下好似食晒, 唔該快啲上個starter啦, 好肚餓啦!
好似食晒, 唔該快啲上個starter啦, 好肚餓啦!
係呢個時侯個Captain好輕描淡寫咁同我地講, 嗯...goose liver得好少, 我幫你轉咗scallop.
吓??!!!咁都得!!!佢係知會我, 唔係詢問我好唔好, but算啦, 我都食既.不過平時我一定會鬧佢囉. 點知個scallop真係.....好正, 好好味, 好鮮甜又有少少(真係好少)鵝肝點綴吓. 條氣順晒.個pizza好似普通咗啲, 無驚喜喎, 只係個餅底好薄囉, param ham都幾多, 我地要留肚食main course.
傾傾下, 個主菜到, 先講下賣相, 嗯...一般啦, 可以好啲. 個Lamb of Rack portion 好細, 得一支骨不過都幾精緻. 一食之下, 好嫩呀, 好多汁喎, 唔蘇, 不過個人覺得食羊要蘇啲好味啲, 唔需要落mint jelly可以食到原味. 我老公個鵪鶉主菜, 真係一個字, 超正&好食到不得了....
隻鵪鶉細細隻, 先唔好講係咪鵪鶉有鵪鶉味嗰啲癈話, 我會話佢比我試食咗一啖之後, 我想再食囉, 直頭想交換食, 而我個羊就給比下去. 最後個pizza食唔晒, 因為太飽, 可能你會話, 又嫌個portion細, 會飽得去邊! 你就錯啦, overall所有都配合到啱啱好,幾時都會話, 食食八成好啦! 如果超飽會浪費咗, 再好食都無用. 甜品?!唔好預我啦!
By the way House red wine都幾好飲
Type of Meal