2010-09-02 51 views
以前是上海店滄良, 豬扒麵很好吃,想幫襯, 點知已經轉手了。不要緊, 反正今年迷上了川菜, 就試試看。跟一般都雲南米差不多, 都是選配料加米線或紅薯粉。當然還有其他小食如皮蛋. 蒜泥白肉等等。我點了米線加豬紅, 牛柏葉及豆卜, 小麻辣。食物未來的時候, 不停聽到其他食客追單或取消 order。 可能新開, 重未好 smooth. 後來聽到他們原來是點了皮蛋, 咁都慢真係有點那個。後來店員提到他們的皮蛋是四川帶來的, 而且可以外賣。他們形容得非常罕有及特別, 希望有食客可以講下是否真的那麼特別。我的米線來了, 份量跟其他的差不多. 小辣唔算辣, 完全唔麻. 又一麻辣唔麻的店子, 失望!湯底, 都幾清, as in 清 水咁清. 除咗辣都有小小stock 的味. 但一定唔係有誠意的湯底, 好普通。 米線無特別, 同其他店差不多。配料方面食物都好無驚喜, 牛柏葉都你一般街市凍肉店貨色. 豬紅唔入味。 豆卜 .....唔使講la。總結: 絕對無下次, 他們的水準是你在家也可以煮出同一或更好的食物。最近類似的店真的越開越多了, 找間合口味的真的很難。另外,發現了此店原來是大角咀中滙街的分店。那間

不要緊, 反正今年迷上了川菜, 就試試看。

配料方面
另外,發現了此店原來是大角咀中滙街的分店。那間店一直有留意, 奈何環境及衛生情況令人卻步. 如今試了上環店還好, 那不用試大角咀店了!
$40 (Lunch)