2024-11-10 416 views
一知道係 Ricky開嘅餐廳就即刻黎食, 雖然遲左少少。首先試下“兩日兩夜羅宋湯”,真係充滿濃郁嘅蔬菜味,湯質較清同少少稀,我同行嘅 partner 嫌唔夠杰身,我就覺得好 ok。我叫左慢煮牛舌意粉。一般餐廳嘅牛舌食都係唔夠淋,呢間真掂,夠哂淋,仲有3大舊,好好味,好滿足!至於d意粉好爽身,好好趙口,襯托黑椒汁,好正!我 partner叫左鐵板豬手,好正好正!豬手唔太咸,但好淋,又有鐵板燒效果,好有懷舊feel呀!至於飲品,我叫左“茶走”,好耐冇飲,又唔太甜,唔錯👍。我 partner 就飲話梅波蘿冰,好醒胃😋。甜品叫左楊枝甘露冰冰,d冰就太大粒,有d奇怪,但味道 ok。總之係性價比高嘅高級茶餐廳。
一知道係 Ricky開嘅餐廳就即刻黎食, 雖然遲左少少。

總之係性價比高嘅高級茶餐廳。
  • 鐵板燒豬手