2020-06-22 2804 views
前後去咗兩次,一次食天婦羅定食,一次試其他天麩羅麵御膳($258)可以揀稻庭烏冬或者蕎麥麵,天婦羅係主打,有蝦,蓮藕,魷魚,冬菇...炸粉同火候都ok,魷魚最好食,但冇好驚艷嘅感覺,我估晚市會好啲(食材再貴啲同靚啲),appetizer有凍豆腐,刺身係帶子,魷魚,吞拿魚野菜蕎麥面&慢煮熊本和牛肩配溫泉蛋丼($338)和牛溫泉蛋好好食,和牛大大塊,脂肪分佈平均,好嫩滑,有入口即溶喔!Appetizer有蛋沙律,刺身有蝦,魷魚,吞拿魚甜品係綠茶蕨餅,好食 (不過冇影😅)Lunch set 都有一般嘅沙律,appetizer,刺身(切得略嫌稍薄),麵豉湯,漬物,雖然其實都好standard,勝在你可以自由選擇配搭,而且選擇多,仲有presentation係靚而且份量好多,冇我咁大食嘅朋友通常都食唔晒,而且每日啲刺身,appetizer,漬物都唔一樣,另外比較推薦凍蕎麥麵Btw lunch set 有88折!其實比起中環附近差唔多價錢嘅餐廳好食
前後去咗兩次,一次食天婦羅定食,一次試其他

天麩羅麵御膳($258)
天麩羅麵御膳

野菜蕎麥面&慢煮熊本和牛肩配溫泉蛋丼($338)
野菜蕎麥面&慢煮熊本和牛肩配溫泉蛋丼

甜品係綠茶蕨餅,好食 (不過冇影😅)

野菜蕎麥面&慢煮熊本和牛肩配溫泉蛋丼