2022-12-05
經團購app 買了自助晚餐, 11月嘅主題就係蟹宴。餐廳會每人送一隻大閘蟹,不過公同埋乸就沒得選擇,當晚我有兩位用餐,所以餐廳送咗一隻公,一隻乸俾我哋。食物方面,選擇都算多, 雖然沒有生蠔,但是有阿拉斯加長腳蟹,麵包蟹,翡翠螺,青口等等。阿拉斯加長腳蟹有淡淡的鹹味,唔似出邊嗰啲蟹肉完全冇味。麵包蟹都有好多膏,所以我有食咗兩次。先熱食方面,佢有應節嘅臘味糯米飯,有燒鵝,有中式燉湯。另外亦都有焗釀蟹蓋,一啲嘅新鮮炸物。另外亦都會每位奉上兩隻芝士白汁焗生蠔。雖然沒有生蠔但係有焗蠔亦都算補償。甜品選擇都不算少。而且份量細細,一口一件非常適合多心嘅人。佢有一個即制嘅tiramisu,因為我已經好飽,所以冇機會食到。飲品無限供應, 不怕續杯要另外收費
飲品無限供應, 不怕續杯要另外收費