2024-05-06
話說因為屋企有幾日都唔會煮飯食🥹所以就買咗一大堆麵包翻去充飢幾日😂😂係荃灣行街見到Fresh Fresh麵包舖😮心諗點解咁熟口面先記得原來好耐之前佢係喺南豐中心入面 喺南豐中心舖嘅時候我都已經好鍾意佢哋嘅蛋糕同麵包😋 之後見到冇咗間舖都喺度諗緊點解會無咗㗎🥹俾我發現咗原來佢唔係冇咗係搬咗去荃錦中心😮見到勁開心即刻掃咗勁多麵包翻屋企充飢😂所以呢幾日比麵包包圍着咗😂😂之前妹妹食過佢嘅麻糬波波話好好食即刻試吓 介紹幾個我食過覺得好食嘅俾大家🤣📌開心果麻糬QQ球妹妹冇介紹錯真係好好食喎🤤因為我本身都好鍾意食啲煙煙韌韌嘅嘢🤤呢個麻糬QQ球真係勁鐘意🥹佢size仲要係大大粒👍🏻麻糬球上面除咗有一層開心果醬之外仲滿滿嘅開心果碎,食落去真係勁滿足又唔會太甜🤤🧀🧀🧀🧀+0.5📌 肉鬆怪獸波呢款都好好味呀!個怪獸波面頭滿滿嘅紫菜肉鬆,入面仲有芝士餡🥹🥹 本身驚咁多肉鬆會食太乾,但因為佢面頭有啲沙律醬所以食落啱啱🤤 就算佢俾咗好多配料 但食落唔會太膩太鹹,個個食完都話好食🤤🧀🧀🧀🧀+0.5📌 隕石髒髒包朱古力控嘅我見到面頭鋪滿晒朱古力醬和朱古力波波碎,已經決定要買食佢😂雖然食到隻手污糟晒😂 但係鍾意食朱古
所以就買咗一大堆麵包翻去充飢幾日😂😂
呢個麻糬QQ球真係勁鐘意🥹
佢size仲要係大大粒👍🏻
📌 肉鬆怪獸波
📌 隕石髒髒包
朱古力控嘅我見到面頭鋪滿晒朱古力醬和朱古力波波碎,已經決定要買食佢😂雖然食到隻手污糟晒😂 但係鍾意食朱古力嘅真係要試吓🤤
📌開心果同榛子糯米糍
佢嘅糯米糍都好好食🤤
榛子糯米糍入面有勁多榛子粒,食落味道好似金莎咁,開心果糯米糍入邊好多開心果碎,而且糯米皮唔會厚,食落口真係啖啖都係餡,同埋唔會太甜👍🏻
🧀🧀🧀🧀
📍 荃錦中心2樓186-187號舖
#食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #荃灣美食 #美食 #飲品 #甜品 #麵包 #hkfoodies #香港好去處 #港女 #打卡 #港女日常 #照騙 #荃灣必食 #餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖