2017-09-02 2602 views
今日(2-9-2017 Sat)老公可準時放工,而佢又要出旺角換o野,又咁o岩,趁天氣未轉差,就同佢出o黎就快唔做o既呢間食lunch,當係我o既生日飯.Join完佢同佢行到o黎排隊等,等成個鐘,由lunch等到變tea至有位,我o地被安排坐近窗o既二人位,侍應拎menu o黎,順便同我o地講$82.00o既大廚是日精選意大行麵係番茄肉絲意大利麵,由於主食冇乜同姆明有關o既卡通圖案,但老公又未食lunch,所以叫o左呢個同兩個甜品,就係$138.00o既黑櫻桃姆明之家班戟,同$98.00o既姆明窩夫,揀雜莓.叫o左3樣o野,只有黑櫻桃姆明之家班戟有包o野飲,我俾老公揀,佢揀o左加$20.00o既凍牛奶綠茶,老公揀o左史力奇圖案.等o左一陣,凍牛奶綠茶到o黎, 史力奇圖案係由朱古力粉灑成,牛奶同綠茶明顯分成兩層,影完相試吓先,綠茶味甘,質地滑.等多7分鐘,番茄肉絲意大利麵到o黎,唔大碟,肉條厚身,意大利麵軟硬適中,食得到香草味,味道o岩o岩好,舒服.食到咁上下,我就叫侍應可以上甜品,o黎到o既係黑櫻桃姆明之家班戟,放低時會話俾我o地知,姆明屋企內藏三個甜品,同提醒我o地,個姆明夾係送o既

凍牛奶綠茶
影完相試吓先,綠茶味甘,質地滑.

等多7分鐘,番茄肉絲意大利麵到o黎,唔大碟,肉條厚身,
番茄肉絲意大利麵
意大利麵軟硬適中,食得到香草味,味道o岩o岩好,舒服.

黑櫻桃姆明之家班戟
放低時會話俾我o地知,姆明屋企內藏三個甜品,同提醒我o地,個姆明夾係送o既,記得拎埋走.

我打開睇姆明屋企睇,有紅,黃,白三隻色o既甜品.
影完相又快食喇,先試黑櫻桃,唔係好酸,幾特別,不過食o左班戟後再食佢就會覺得酸o左,因為班戟甜過佢嘛.

講返班戟,熱烘烘又厚,口感鬆軟,好味.而o個三個甜品呢,先試黃色o個個,係檸檬慕絲,唔太甜又唔酸;白色o既係牛奶布甸,口感滑,奶味唔算太濃;紅色o既係啫喱,味道同樣唔算好濃亦唔太甜.

之後姆明窩夫o黎到,由於有雲妮拿雪糕,
姆明窩夫
所以要快快影完相食喇.姆明窩夫又係熱烘烘o既,味道同班戟一樣甜甜地但唔會太甜,有啲脆口,同樣唔錯.

服務:
侍應們態度親切,又會係咁幫客人轉公仔陪客人食,好好.

環境:
夠寬敞,冷氣又夠.

其實佢o地唔再做落去,我覺得有啲可惜.
2017-09-02
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$186 (Tea)
Celebration
Birthday