2022-12-27 1494 views
鋪頭阿姐呃人,千祈咪信佢地! 尋晚天寒地凍,就諗住去呢間野打邊爐。我地7:30 pm去到,待應阿姐話要等30分鐘,咁我地本身諗住走。之後阿姐見我地走,就聲稱鋪頭坐近門口個阿叔話自己就食完(指埋畀我地睇邊個阿叔),等20分鐘就得。佢叫我留電話,有位就會打畀我,咁我就信左佢,留左電話。我同佢講:「我住樓上,你打電話,我就會即刻落黎。」於是我同老婆就返屋企等,等左30分鐘(8:30pm)都未有電話。因為我地太肚餓,就落去間餐廳睇睇。點知之前有阿叔打邊爐張枱已經轉左客人,我地肯定新客人係之後walk in 。 因為我地問返同一個阿姐有位未,佢拎返本預約簿出黎,我地前面仲有一枱客預約,而我記得我留電話時,都係有一枱客係我地之前。而呢枱客係未刪名既。之後阿姐話要等到8:30pm。我地同阿姐講:「你又話等4個字!?」佢仲要一句道歉同解釋都無,想我地等到8:30pm,完全無諗點解決問題。最後,我同老婆轉場食野。而呢間又無誠信又無禮貌既餐廳,以後唔會再幫襯。
鋪頭阿姐呃人,千祈咪信佢地!

尋晚天寒地凍,就諗住去呢間野打邊爐。

,就落去間餐廳睇睇。

點知之前有阿叔打邊爐張枱已經轉左客人,
我地肯定新客人係之後walk in

我地同阿姐講:「你又話等4個字!?」