正所謂,民以食為天;辛苦工作,只求兩餐溫飽。尤其是已經夜晚九點,出面又涷,我梗係想食碗水餃暖身。今晚我有雅興,想食埋蔥油餅,好,準備叫野!咦,場內八成爆,但點等都冇人幫我落order。好,再等一會我按捺不住了,我話「阿姐寫野!」她「好」了一聲,就很快地忘記了我。我等了一會,再叫「我想食野啊,寫野好唔好!」終於有人寫野!但惡夢才剛開始!為了一碗麵和一塊餅,你可以等到幾盡?我足足等左30分鐘!在這段悠長時間內,外賣嘅,已攞走左。堂食嘅,已開始食。仲要已經整左13么水餃三底!我碗麵得五隻,點解世界噤唔公平!好,我的熱麵終於在三十分鐘後抵達我面前。我趕緊狼吞虎嚥,但隨即發現,我的餃呢?我問「小姐,餃呢?」「你揭開啲麵就有㗎喇!」我將成碗麵夾起,再問「餃呢?」「噢,攞左碗淨麵俾你咩?」好!入正題!說實在, 他們的餃子真是很好吃的。我這次點的是韭菜餃和蔥油餅。先來的竟然是新鮮炸起的蔥油餅。這餅不油不膩,餅很香很脆。水餃亦大小適中。以勝利道來說, 30多元一碗麵很超值。可是, 我以後不會再來了。很失望的服務!如此失人心,真係唔知點講好了。

2016-02-16
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)