2024-10-28 146 views
近來天氣涼返啲,梗係即刻喺中上環中半山一帶搵吓好嘢食啦。上網見到呢一間位於上環嘅餐廳評價唔錯,而且係法國菜,一於過嚟食吓。餐廳氣氛唔錯,店員服務態度親切友善,叫完餐之後首先係餐包同埋自家製嘅牛油醬料,好味,餐包質素都鬆脆。接住落嚟係前菜,首先有個尼斯洋蔥鯷魚橄欖薄餅,份量都幾多,每人有2-3件,呢三種食材都係美味之選,惹味,調味唔錯!接着就係車厘茄沙律,唔好睇佢只係沙律沙律,覺得佢做法同平時嘅唔同!可能因為佢係用橄欖油同埋其他配料直接調味,唔係沙律醬之類,所以覺得幾清新幾開胃!然後係日本蘑菇撻盒,我本來好鍾意食蘑菇所以啲味超級啱食蘑菇整得好味,個盒亦都整得好好,調味一樣出色。之後係法式燴羊肉最後呢一個開心果雪葩都幾好味!我覺得呢度嘅撻皮整體都整得幾好幾出色,脆脆哋~

之後係法式燴羊肉