2018-10-09 100 views
講左咁耐終於上黎食 Lunch 試,門口有玫瑰香薰,加上成個場既佈置感覺好浪漫🌹女士一定忍唔住影多兩張相。睇過評過上菜會慢,所以叫完慢慢影,但意外地上得快,可能人唔多,星期日午餐時間只有兩三檯客,食食下開始有啲人入座~食物一齊上,啲餐具靚到少女心爆發,食物如何呢?三文魚奄列沙律,原來連沙律汁都冇😮 唔清楚俾漏定點,問侍應既話會俾一兜黑醋汁,朋友覺得三文魚好食~我感覺份量較少,可能歸類為小食關係吧。我既係 Lunch set 有餐湯—磨菇湯。尚可接受,太密集一粒粒既口感搞到飲既時候覺得有少少拗口唔順喉,附上既“湯”匙好 cute 呀,但飲湯真係用唔著😂這是搞咖啡用的吧?卡邦尼意粉—賣相唔錯,味道不過不失,香草粉冇咩味道,正常一上檯要趁熱食,等多陣凍左少少就結埋一舊舊。玫瑰咖啡—賣相又幾好,飲到有玫瑰味但咖啡味道好淡…最後諗住食完加多件蛋糕,原來係冇一件件賣,一定要成SET,如果可以加一件件就好~侍應態度OK,衛生一般,入座時檯面好多一粒粒未清理好既食物碎屑~欣賞佢用心既賣相。人唔算太多,當日坐左一個幾鐘多,同姊妹邊傾邊食氣氛,都接受到,有機會會試下佢D甜品。
食物一齊上,啲餐具靚到少女心爆發,食物如何呢?

朋友覺得三文魚好食~
我感覺份量較少,可能歸類為小食關係吧。
三文魚沙律及卡邦尼意粉,玫瑰朱古力及玫瑰咖啡

我既係 Lunch set 有餐湯—磨菇湯。
餐湯磨菇湯

卡邦尼意粉

玫瑰咖啡—賣相又幾好,飲到有玫瑰味但咖啡味道好淡…
玫瑰咖啡

欣賞佢用心既賣相。

2018-10-07
$90 (Lunch)