2024-10-30
其實Restaurant week 已經有留意到呢間扒房,當時都唔容易book,價錢都要$498/pax,今次見到佢哋趁住餐廳開業一周年推出限定周年Menu,weekend brunch $388/pax就可以任食牛扒😱今次特登叫埋朋友過嚟試~餐包係focaccia,仲可以搭配煙燻牛油及油封蒜頭,自己都係第一次試呢個配搭,感覺幾有扒房特色,加埋脆口嘅focaccia好夾~前菜可以揀beed tartare或者龍蝦湯,唔講得笑兩樣都好大份😳牛肉他他都幾嫩口,撈埋蛋黃汁配牛油多士好邪惡🤫 龍蝦湯飲落好鮮味,最正係啲龍蝦肉味道濃郁,啲蘿蔔索晒龍蝦嘅精華超正🦞主菜就係紐約西冷牛扒,先讚廚師煎得好香口,而且火喉掌握得好好,真係做到五成熟,食落去肉味濃郁,肉質軟腍亦冇筋,最驚訝嘅係呢個質素竟然係任食😱牛扒仲會搭配一款意粉主菜,Pomodoro penne就係蕃茄長通粉,A.O.P. Chitarra就係蒜蓉意粉,兩者口感都軟硬適中,不過個人比較鍾意蒜蓉意粉有少少辣更惹味~ 另外薯條都炸得幾香口,真心忍唔住好快清晒成碟~最後嘅NYC Daily Dessert係cheesecake,中間仲係軟心效果
餐包係focaccia,仲可以搭配煙燻牛油及油封蒜頭,自己都係第一次試呢個配搭,感覺幾有扒房特色,加埋脆口嘅focaccia好夾~ 前菜可以揀beed tartare或者龍蝦湯,唔講得笑兩樣都好大份😳牛肉他他都幾嫩口,撈埋蛋黃汁配牛油多士好邪惡🤫 龍蝦湯飲落好鮮味,最正係啲龍蝦肉味道濃郁,啲蘿蔔索晒龍蝦嘅精華超正🦞
主菜就係紐約西冷牛扒,先讚廚師煎得好香口,而且火喉掌握得好好,真係做到五成熟,食落去肉味濃郁,肉質軟腍亦冇筋,最驚訝嘅係呢個質素竟然係任食😱 牛扒仲會搭配一款意粉主菜,Pomodoro penne就係蕃茄長通粉,A.O.P. Chitarra就係蒜蓉意粉,兩者口感都軟硬適中,不過個人比較鍾意蒜蓉意粉有少少辣更惹味~ 另外薯條都炸得幾香口,真心忍唔住好快清晒成碟~
最後嘅NYC Daily Dessert係cheesecake,中間仲係軟心效果💛面頭加咗啲yoghurt同埋雜莓,旁邊仲有柚子味sorbert配crumble,即使食完成份甜品都唔會好膩~ 呢到除咗可以+$128嘆90分鐘wine package,仲可以半價享用bottle wine,係到飲住酒成件事係幾chill的🥂
總括嚟講,呢到嘅食物都幾有質素,加埋餐廳裝修典雅,樓底夠高,成個環境去到夜晚應該幾有情調~值得一讚侍應服務都幾殷勤,成個用餐體驗好舒適💖今次嚟食嘅時候見到客人都唔算好多,自己覺得好weekend brunch有得任添牛扒真係抵到傻咗,值得更多人知道佢哋嘅好🥹推介大家可以一戰!!