2018-03-24
今日放假,決定約兩位長老同10個月BB 一齊去飲茶,點知食到一肚氣~去到門口已經3:30pm, 縱然見到裡面有人,但人數不多不少我最怕阻人收工,所以係門口都問個部長一句仲有無得食下午茶~佢話last order 4:30, 可以入去坐~坐定曬啦,已經無點心紙,問個莫侍應取,她慢吞吞去執完另外一張走曬人的檯,才攞俾我~好!算~我點野食~填完又交俾個莫小姐,我手寫單叫的食物,一係就無幫落order, 一係就將無叫的點心就幫我叫~簡簡單單6樣點心,錯到亂曬~好,再忍!接著我叫的一碟價值$65干炒牛肉烏冬,全碟得3小件牛肉😰,又油! D 點心又唔好食~(自問我不嘴饞)真的叫人無奈~算,不出聲,最多下次唔黎食~接近4:30pm last order, 問有無野叫,我話無~埋單好正常~ 點知一埋完單,個莫侍應就黎我檯同我們講4:30要走!這下,真的嬲了~喂!你落錯單, d野食遲左黎, 洗唔洗甘啊~而且我湊住一小兩老,你作為一個中年女人,是否應該理解? 我媽媽已經好嬲,但唔想老人家勞氣,我話算~總之飲埋食埋檯上的就走~她竟然同另外一個男侍應走黎我們旁邊說: d 人叫走都唔走,係要迫人關冷氣先走! 聽
接近4:30pm last order, 問有無野叫,我話無~埋單好正常~ 點知一埋完單,個莫侍應就黎我檯同我們講4:30要走!這下,真的嬲了~喂!你落錯單, d野食遲左黎, 洗唔洗甘啊~而且我湊住一小兩老,你作為一個中年女人,是否應該理解? 我媽媽已經好嬲,但唔想老人家勞氣,我話算~總之飲埋食埋檯上的就走~她竟然同另外一個男侍應走黎我們旁邊說: d 人叫走都唔走,係要迫人關冷氣先走! 聽完,我真心嬲了! 但為著老人家和個女,我無即刻爆~先叫父母離開,自己再同門口個客務主任講!你如果無入錯單,兩個老人家食得切,我一定走!
So silly so crazy!😡
食物差就算, 服裝仲要甘差!
5樣點心(雞包仔、煎芋糕、燒賣、潮洲粉果、咸水角)+1碟炒粉+3位茶錢($13一位)=$213
價錢唔cheap, 但人、食物質素cheap!