2023-01-05
💛Homeland💛📍:大埔東昌街2號地舖⏰:12:00pm-4:00pm,5:30pm-10:00pm近近地想同👦🏻食個晚飯 諗唔到食咩 就去咗呢間大埔人成日推薦嘅西式Cafe食晚餐😍呢一間Cafe係有一班年輕人主理 大致上有意粉、燴飯、小食、海鮮、pizza等 鍾意嘅話仲有本地特色手工啤酒😍而且呢間係有良心嘅Cafe💛值得大家支持!!▫️脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬▫️秘製醬料酥炸雞翼 ▫️香草蓉蒜香焗田螺叫咗三款小食 份量好多 全部都係即叫即整 所以拎出嚟熱辣辣 好惹味咁😍薯條係粗炸薯條 配埋靈魂嘅松露醬 香口惹味 簡直系👦🏻最愛😂我就比較鍾意酥炸雞翼 外邊用咗松露醬汁 裏面嘅雞翼好酥脆 估唔到咁夾 唔會好膩🙌🏻香草蒜香田螺有咬口 味道濃郁 都唔錯💓▫️甲羅燒蟹膏燉飯見到每一枱都有叫 擺盤好精緻 裏面有蟹膏、蟹肉、蟹籽起甲羅燒裏面 燉飯好creamy 撈埋燉飯一口咬落去 充滿濃郁嘅蟹肉香 好有鮮香味 口感豐富👍🏻▫️香煎西班牙伊比利亞豬肩肉好抵食😍呢個價錢食到咁嫩滑既豬肩肉 我地要左9成熟 用左慢煮製作 厚身之餘食落唔會鞋口 滿滿既油脂香 豬味香濃 推薦🙌🏻▫️榛子奶蓋美綠 ▫️爆爆珠荔枝紅茶飲品
📍:大埔東昌街2號地舖
▫️脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬