2022-12-31 109 views
位於海港城的意大利餐廳,每天經過都見到大排長龍,今晚亦如是,慶幸我們因為願意坐Bar檯位置就不用排隊。海膽意粉:新派西餐菜式,意粉口感滑身,醬汁濃稠,每條意粉都帶住滿滿嘅醬汁,非常creamy 。情人眼裏出肉肉:係呢度出名嘅homemade pizza,佢哋係餅皮全部都用手搓製,所以口感特別煙韌軟熟,再加埋表面上滿鋪滿多種肉肉,令味道同口感都變得豐富。千層提拉米蘇:呢度嘅提拉米蘇係用咗軟滑嘅Mascarpone芝士,所以食落好輕盈,唔會太膩,而除咗芝士外,仲有浸泡咗咖啡酒嘅手指餅,所以除咗咖啡香味外仲有淡淡嘅酒香味,當然唔少得表面灑上嘅濃郁朱古力味嘅可可粉啦,令整個提拉米蘇嘅味道層次提升不少。