2022-08-03
Melon yogurt drink soda 🍈 蜜瓜乳酸梳打 (R) $78Oolong tea ☕️ 烏龍茶 (L) $48左邊嘅冰鎮烏龍茶用嚟送任何嘢食都啱,食落去冇咁濟,右手邊嘅蜜瓜乳酸梳打唔會太甜帶微微嘅酸味,蜜瓜嘅味道唔似添加劑夠natural 🙌🏻,係食居酒屋必備嘅飲品Crab meat with sea urchin inside out roll 雲丹蟹肉飯卷 $298呢個雲丹蟹肉飯卷係餐廳推薦嘅小食之一,每一舊飯卷嘅上面都有足料又新鮮嘅海膽,睇落去好吸引😋,飯團入面有切到幼細嘅青瓜🥒同松葉蟹肉絲,好match 同滿足㗎Hoba wagyu beef 朴葉和牛 🐮 $298呢一款朴葉和牛其實係樸葉麵豉燒宮崎嘅A4和牛🥩,因為脂肪分布較多同平均,食落去入口即溶又唔會感覺太肥膩,旁邊嘅冬菇🍄同秋葵同樣以朴葉燒方式烹調,確實唔錯Abalone tempura 鮑魚天婦羅 🍤 $198鮑魚天婦羅入面嘅鮑魚口感鮮嫩彈牙,外皮炸到微脆裡面濃郁,即刻炸完之後都冇好重嘅油膩感😍,再點埋homemade 嘅甜甜地日本醬汁,將食天婦羅嘅層次昇華Kaminiso 味噌蟹甲羅燒🦀 $176
Oolong tea ☕️ 烏龍茶 (L) $48
Hoba wagyu beef 朴葉和牛 🐮 $298
Abalone tempura 鮑魚天婦羅 🍤 $198
Kaminiso 味噌蟹甲羅燒🦀 $176
蟹甲羅燒係食磯燒必點嘅日本名物🔥,蟹蓋入面放滿一梳梳嘅松葉蟹肉、鮮甜金黃色蟹膏、蟹籽, 再灑上少少蔥花吊味🌿,食落去鹹香味美,好享受呀👍🏻
Black seabream sashimi黑鯛刺身🐟 $798
Iwate oysters 🦪 日本岩手縣生蠔 $176
岩手縣生蠔肉質飽滿,入口帶豐富嘅礦物味道🤤,而矜貴嘅黑鯛刺身由日本直送,有品質保證,魚肉清鮮甜美,充滿蛋白質,魚身係白色透明感,用黎做刺身好正啊