2012-08-02
尋晚無咩做同d朋友去左佐敦搵野食,可能本小姐係新界人,去到佐敦見到甘多野食簡直好似拾到寶甘開心。行完幾個round之後,見到一間較大規模的燒烤店,仲要係總店。於是抱住食少少的心態入左去(始終女士都係貪靚,怕食得多生豆豆)主打菜係燒龍蝦,有唔同size可供選擇,由於大隻既一d都唔平,所以最後選左只細簡黎試,肉質都尚簡鮮甜。另一較喜歡的就係燒茄子,以前係大陸出差收左工都會同同事去街邊食燒烤,特別喜愛原隻燒茄子,估唔到今次係香港食到,仲有80%以上的相似度。感覺好正。其他值得推薦的仲有燒菠蘿,一啖咬落去d菠蘿汁係甘唧哂出黎,感覺好特別。其它什麼燒雞翼,牛肉等水準亦ok。叫下叫下原來叫左好多野,已經忘記左自己塊面,仲話想食少少。哈哈!ps:仲有啤酒配燒烤真係絕配,啤酒仲要有hogarden,少有可以係呢類食店有供應,值得一讚。
其它什麼燒雞翼,牛肉等水準亦ok。