2018-08-17 1134 views
放工又係去左奧海城辦事順便食晚飯,終於可以試下呢個西班牙tapas💃🏼🕺🏼餐廳啦! 好彩前幾日打定來book 枱,因為一來到晚飯時間真係好full,望到入面好多人又有晚飯又有人happy hour都幾熱鬧! 而且難得佢喺鬧市中都有室外既枱架😯門口仲有個吸睛位就係有個gumball machine,店員話我地食飯每枱可以抽一個,抽到咩就係送畀你既!😃我抽中左個西班牙正宗奄列😁🤣雖然都係一個tapas或appetizer多 (應該有D大獎既😏~),但有呢個小gimmick好開心呀👏🏼👏🏼🎊咁我地既然已有一個appetizer,咁我地就揀多個小食拼盤、一個蘑菇Parma Ham Pizza(呢個好意大利) 同埋燒豬手就夠啦 (其實咁樣已經好多😅😄)由於人客好多,所以都預左要等煩少少,好彩有drinks飲住先! 同埋店員都好體貼,我入內時佢已幫我先落左個spanish omelet,所以好快我地都有得食呢個free appetizer啦!😋我男友話排得好怪,但我又覺得唔係呀!~而且睇落去煎得好香! 雖然我真係唔知咁叫唔叫正宗的spanish 🇪🇸omelet,但個蛋角首先都煎得香而鬆軟,唔會硬

正宗西班牙奄利

我男友話排得好怪,但我又覺得唔係呀!~而且睇落去煎得好香! 雖然我真係唔知咁叫唔叫正宗的spanish 🇪🇸omelet,但個蛋角首先都煎得香而鬆軟,唔會硬實實咁,入面都好足料,有西班牙辣肉腸🌭蕃茄🍅薯仔🥔香草等,唔錯呀。仲要係免費抽到既小食,食得更開心🤣🤣😍
蘑菇帕爾馬火腿Pizza

然後就黎左個pizza🍕同個西班牙🇪🇸小食拼盤,pizza的size雖唔係好大,但咁樣仲好,人少既都可以叫,人多就最多叫兩個可以有多D variety去試下! 呢個parma ham加蘑菇的pizza好香,又有好多芝士🧀🧀而且焗到D芝士好軟身,個底就好crunchy! 啱哂我呀! 我最鍾意食呢D脆卜卜底的pizza,焗到好似bread stick咁! 就算怕乾既人都唔駛怕,只要趁熱食,上面D芝士好soft好juicy,唔會令你食入口時覺得好乾!😋👍🏼👍🏼
西班牙小食拼盤

而個西班牙🇪🇸小食拼盤都好豐富,有炸薯波、薯角、煙三文魚配mozzarella ,仲有西班牙辣肉腸。兩種薯就都係炸得好香口,西班牙辣肉腸就幾油、但個辣肉都好香好惹味。我覺得個煙三文魚幾有驚喜,入面係一舊mozzarella 同pizza上既一樣,好滑身,外面包一塊薄薄的煙三文魚幾夾😋😋值得一提就係拼盤中間有兩個sauce,一個白色就係沙津醬,另一個燈色既幾香,又唔似係千島醬,但佢係有少少咸又唔太濃,似係加左D蛋黃入去 (少少,一D都唔濃),呢個點薯角幾好食!
德國蜜糖燒豬手

食到飽左大半啦其實,然後就到個蜜糖燒豬手啦🍖🍖佢同其他餐廳的德國咸豬手🍖唔係好同,佢冇話醃到隻豬手好咸,所以肉就滑身D同嫩D,但一樣燒到好脆好香! 雖然肉就比平時既咸豬手係多少少羶味,但加返蜜糖🍬就唔會有味,而且燒到咁脆有D蜜糖中和返都唔錯🤤🤗
食完真係好飽了,冇空間食甜品🤧建議人少的話可多食tapas小食等、人多就可以再加埋啲扒類野食🤗😋
2018-08-16
Type of Meal