2019-12-13
又到十二月聖誕節喇,周圍都有聖誕裝飾,濃厚嘅聖誕氣氛,令人特別想食餐好嘅😂今日黎到呢間shine,一入門口裝修同氣氛就已經另人好似去左啲外國小酒吧咁,好舒服,好放鬆👍野食方面蕃茄水牛芝士本來諗住呢個前菜會無咩特別,但估唔到個黑醋汁又幾特別,加左紅酒入去煮,所以會食都好淡的紅酒味👍好開胃黃金手工蟹波配菠蘿酸忌廉蟹波炸到金黃色,而且超級大粒。一切開,一絲絲嘅蟹肉塞滿左成粒蟹波,好足料👍因為蟹波味道唔太濃,所以配左個酸忌廉,一d都無搶左蟹嘅鮮味👍黑松露大啡菇意大利飯好香黑松露嘅味道,大啡菇好香好juice,仲加左好多菇係個飯度,所以飯嘅口感好豐富,我自己略嫌有一點就係唔係好夠creamy喇,因為自己比較鍾意creamy口感,不過男朋友就鍾意呢個無咁滯。脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末醬豬手嘅皮炸得好脆,好香口。但我自己略嫌咸左少少,不過配啤酒真係一流😍😍蜜糖芥末醬嘅芥末味都幾重,但岩岩可以解左豬手嘅油膩感,唔錯。不過有個小小意見係,豬手真好大份,兩個人嘅話要慎選😂Peach yogurt 淡淡嘅蜜桃味,質感好濃厚,最重要嘅係唔會死甜,可以飲到yogurt嘅原味👍
野食方面
蕃茄水牛芝士