2020-12-23 746 views
約會好友提前慶祝聖誕節,DIONYSUS嘅環境及氣氛最適合不過,踏入餐廳已經充滿住聖誕氣氛😻而且食物質素又夠高,令人有興奮嘅感覺🥳我哋真係無揀錯👍🏻🔶法式香蒜豬髀仔配牛肝菌汁三隻有手心咁大嘅香煎豬髀仔配上薯蓉蔬菜,輕輕用刀已經好容易切開豬髀仔咬落豬髀夠鮮甜,就算唔點汁已經夠晒味👍🏻從未食過咁腍嘅豬髀仔😋而且牛肝菌汁拌薯蓉最適合不過🔶煙花女大蝦意大利粉顏色鮮艷,大蝦切成一口大小尺寸,一口大蝦粒加上惹味肉碎粒,再配上鮮蕃茄汁加少少香辣,令胃口大開😋惹味無比每個set lunch都跟餐湯或煙三文魚凱撒沙律,仲有一杯餐飲!🔸甘筍忌廉濃湯(餐湯)質地較竭,味道清甜,入口順滑,而且仲有少少甘筍粒,有啲咬口👍🏻呢個餐湯真係唔錯😌🔸煙三文魚凱撒沙律新鮮沙律菜配上一口大小煙三文魚,再加上精緻擺碟,真係好吸引😍少少一碟開胃沙律做得好出色👍🏻🔸牛奶朱古力(凍)打咗一層泡沫,牛奶比例較多,佔咗四分三杯,朱古力味唔太濃,甜味適中🔸泡沫咖啡(熱)厚厚一層泡沫,入口幼滑我欣賞呢間餐廳咖啡糖,用上原粒蔗糖,帶出咖啡香味😚
而且食物質素又夠高,令人有興奮嘅感覺🥳我哋真係無揀錯👍🏻

🔶法式香蒜豬髀仔配牛肝菌汁

🔶煙花女大蝦意大利粉

煙花女大蝦意大利粉

🔸甘筍忌廉濃湯(餐湯)
甘筍忌廉濃湯

🔸煙三文魚凱撒沙律
煙三文魚凱撒沙律

🔸牛奶朱古力(凍)
牛奶朱古力(凍)

🔸泡沫咖啡(熱)
泡沫咖啡(熱)

厚厚一層泡沫,入口幼滑

我欣賞呢間餐廳咖啡糖,用上原粒蔗糖,帶出咖啡香味😚
甘筍忌廉濃湯
煙三文魚凱撒沙律
牛奶朱古力(凍)
泡沫咖啡(熱)