2024-06-14 206 views
今日屋企人話帶我去「香江花月」打邊爐餐廳位於銅鑼灣利舞臺廣場未去之前都覺得一定係正嘢嚟 😋果然不出我所料,一去到就俾成間餐廳驚艷到!超級有氣派!啲座位全部都勁闊落,餐廳中間仲要有架古董味十足嘅車係度!啲嘢食都非常吸引,有好多特色湯底可以揀我哋揀咗「日本牛乳玫瑰鍋」,真係有朵玫瑰係度!打卡一流!我哋仲叫咗好多火鍋配料:伊比利亞黑豚嫩肩胛:因為屋企人唔食牛肉,我哋揀咗呢款「伊比利亞黑豚嫩肩胛」,伊比利亞黑毛豬算係豬入面和牛嘅級數,肥美得嚟肉味濃郁,呢款嫩肩胛更係不可多得好食嘅部份,我梗係要淥多兩片 👍🏻即炸響鈴卷、皇帝菜、自家製魚皮餃:響鈴脆得嚟唔會好油膩,淥三秒拎起,連埋啲湯汁一齊食,打邊爐必點!七色丸:七色丸係七隻唔同顏色嘅手打丸,每粒都爽口彈牙 👍🏻白鱔片:屋企人至愛!白蘿蔔件:連蘿蔔件都要切成花,睇得出餐廳真係好用心做好每個細節!酸梅湯:比之前飲過嘅都好飲!今餐所有嘢都非常滿意,多謝屋企人推介 👍🏻
今日屋企人話帶我去「香江花月」打邊爐

餐廳位於銅鑼灣利舞臺廣場

未去之前都覺得一定係正嘢嚟 😋

果然不出我所料,一去到就俾成間餐廳驚艷到!超級有氣派!

啲座位全部都勁闊落,餐廳中間仲要有架古董味十足嘅車係度!

啲嘢食都非常吸引,有好多特色湯底可以揀

我哋揀咗「日本牛乳玫瑰鍋」,真係有朵玫瑰係度!打卡一流!

我哋仲叫咗好多火鍋配料:

七色丸:七色丸係七隻唔同顏色嘅手打丸,每粒都爽口彈牙 👍🏻

白鱔片:屋企人至愛!

酸梅湯:比之前飲過嘅都好飲!

今餐所有嘢都非常滿意,多謝屋企人推介 👍🏻