2024-12-02 363 views
以前我係又一城間 queen’s cafe 嘅常客,今次特意去到南區試呢間重新開業嘅 queen’s cafe。明顯比以前又一城嗰間細咗好多,門面同裝修就幾好,服務同衛生滿意,星期日夜晚入座一半都冇。我同另一半各人叫咗一客晚市套餐,我就叫咗西冷牛扒,我嘅另一半就叫咗牛柳配鵝肝,兩者都7成熟。另有麵包同經典羅宋湯。羅宋湯可謂 queen’s cafe 嘅經典,水準得到保持,但d麵包好硬,難以下咽。西冷牛扒我覺得唔錯,同以前水準持平,但個牛柳好厚,好老又乾,小d牙力都唔得,有d令人失望。兩個人最後接近800蚊埋單,希望餐廳可以正視水準下滑嘅問題,唔好敗壞咗 queen’s cafe 嘅聲譽。

又老又乾嘅牛柳