2021-07-26 44 views
同男朋友食完晚飯之後行the one,經過手搖飲品店,口痕買左兩杯黎飲,仲買多球Gelato添。我未買之前都知道茶墨主打水墨畫風既手搖飲品,但一直都無機會飲,今次興緻所致,買左兩杯,一人一杯。因為第一次飲,所以梗係買佢主打既飲品黎飲啦。我地叫左麻糬芝麻烏龍鮮奶茶同紫薯鐵觀音沙冰。兩杯都整到好似一幅水墨畫既感覺,好利害。麻糬芝麻烏龍鮮奶茶以黑色為主調,最似水墨畫。麻糬口感煙煙韌韌,好似小丸子,加上黑芝麻,就似係芝麻小湯圓甘。紫薯鐵觀音沙冰叫左無糖,沙冰口感係一粒粒既,有咬口,十分消暑。我地仲追加左$28買一球Low-fat Gelato黎食,貪佢低脂無甘肥。佢有好多款口味提供,我揀左茉莉花茶味。茶味濃厚,推薦。
因為第一次飲,所以梗係買佢主打既飲品黎飲啦。
麻糬芝麻烏龍鮮奶茶
紫薯鐵觀音沙冰