2018-04-09 874 views
因為想食水煮魚/ 酸菜魚,但除左嫲嫲辣辣,又諗唔到邊間有,所以又來到嫲嫲辣辣食。因為上次食佢個個干鍋, 太太太太失望😞⋯⋯又咸又唔辣,豬潤牛𦟌又煮過火,😞😞😞仲要過份地油😵😵😵所以今次堅拒叫干鍋,叫左個清炒萵筍,二個字「好油」, 但今次終於唔會勁咸,所以還好啦🤷🏽‍♀️之後就係重點因為之前都係過, 都覺得ok, d 魚好滑, 唔會煮到老曬, 酸菜底唔會太酸, d 粗薯粉都煮到啱啱好。keep 到個水準, 只係魚肉就如圖所示,得面個4-5 塊,底就係骨,芽菜同薯粉,性價比不高。之後,見佢個酸菜魚唔錯,就點多個左宗棠雞, 試返個炒野個邊會唔會都回復水平,都係多雞雞腳雞翼尖的位置, 無嘜肉食, 然後,不過整得唔差,外面煎得香口,但有少少略乾,裡面就保持嫩口, 味道唔會太重。所以都ok ,但份量都價錢唔成正比🙅🏽‍♀️

所以今次堅拒叫干鍋,

之後就係重點
酸菜魚

左宗棠雞
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)